Як виставити інвойс клієнту в Jusnote?

Як виставити інвойс клієнту?

В Jusnote є два способи створення рахунку  - з картки клієнта або проекту або в загальному розділі Інвойси. В розділі Рахунки ви маєте самостійно обрати клієнта, відповідний проект або проекти і створити відповідний інвойс. В картці клієнта або проекту ви можете швидко створити інвойс без обрання клієнта або проекту, останні будуть обрані системою автоматично.

В Jusnote ви можете швидко створювати інвойси на передплату та постоплату за власним шаблоном або шаблоном за замовченням. Детальніше про автоматизацію шаблонів можна дізнатися з наступної статті.

Варто памʼятати, що роботу з інвойсами може здійснювати користувачі із правами адміністратор або користувачі з правом Accounts або Invoices. Детальніше про права та ролі в системи можна дізнатися за посиланням. 

Перед тим як розпочати: переконайтеся, що у вас вже створений контакт, якому ви хочете виставити інвойс на передплату або є записи про час чи витрати в межах клієнта, якому ви маєте намір виставити інвойс на постоплату.

Нотатка: Ви не можете створити інвойс для проектів, які не підлягають оплаті (проекті, які є non-billable).

Створення інвойсу з картки клієнта або проекту

Ви можете сформувати інвойс на передплату для будь-якого клієнта в межах існуючого проекту або взагалі без проекту. Також ви можете створити інвойс на постоплату по будь-якому проекту, який має активності (записи про час або витрати), які не увійшли в інші інвойси на постоплату. Після затвердження інвойсу на постоплату, активності, які були в нього включені, неможливо змінити. Якщо вам потрібно внести зміни після створення інвойсу, вам потрібно буде видалити такий інвойс. А у разі реєстрації оплати по такому інвойсу  потрібно спочатку видалити оплату і лише після цього сам інвойс.

Щоб швидко створити інвойс, виконайте наведені нижче дії:

1. Перейдіть в картку клієнта або проекту та натисність Створити інвойс в верхньому правому куті.
2. Оберіть Тип інвойсу: передплата або постоплата.
3. Вкажіть обовʼязкові дані інвойсу (суму, валюту, тип оплати, призначення платежу та інші). Обовʼязкові поля будуть відрізнятися залежно від типу інвойсу.
4. Опцінально: Додайте період, за який потрібно зібрати активності в інвойс на постоплату або натисність Додати активності з інших проектів, щоб включити всі або кілька проектів в один інвойс (для тарифного пакету "Premum").
5. Натисність Зберегти.






Створення рахунку з розділу Інвойси

Ви також можете сформувати інвойс на передплату або постоплату безпосередньо в загальному розділі меню Інвойси

Щоб швидко створити інвойс, виконайте наведені нижче дії:

1. Перейдіть в розділ лівого меню Інвойси та натисність Створити інвойс в верхньому правому куті.
2. Оберіть Тип інвойсу: передплата або постоплата.
3. Вкажіть обовʼязкові дані інвойсу (суму, валюту, тип оплати, призначення платежу та інші). Обовʼязкові поля будуть відрізнятися залежно від типу інвойсу.
4. Опцінально: Додайте період, за який потрібно зібрати активності в інвойс на постоплату або натисність Додати активності з інших проектів, щоб включити всі або кілька проектів в один інвойс (для тарифного пакету "Premum").
5. Натисність Зберегти.






Зверніть увагу, передплата по інвойсу без зазначення Проекту, буде зарахована на віртульний рахунок Клієнта, а з визначенням Проекту - на віртуальний рахунок конкретного проекту. Всі передплати будуть відображатися в картці Клієнта або Проекту, по яким виставлялися відповідні інвойси.

Після збереження введених даних, ви будете перенаправлені в карточку створеного інвойсу для його затвердження. В картці створеного інвойсу ви також матимете можливість відредагувати його (додати податки, знижки, змінити виконавця тощо).

Увімкнути сповіщення про формування інвойсу

В налаштуваннях особистого профілю, ви можете увімкнути надсилання вам повідомлень про створення та затвердження в системі нового інвойсу. Щоб увімкнути сповіщення:

Перейдіть у власний Профіль > Налаштування профілю > Налаштування сповіщень та оберіть в селекті відповідну дію.
Натисніть Зберегти налаштування повідомлень.







Потрібна додаткова допомога? Звʼязатися з технічною підтримкою