Ролі та типи дозволів в Jusnote

Ролі та типи дозволів в Jusnote

В Jusnote передбачені дві ролі користувачів: Адміністратор та Користувач.


Адміністратор - фізична особа, призначена Підписником (а) в якості основного адміністративного контакту для вирішення будь-яких питань, пов’язаних з відключеннями від Сервісу та іншими проблемами та/або технічними питаннями і (б) який має повноваження від Підписника адмініструвати Підпискою, а також додавати додаткових Користувачів та /або призначати Адміністраторів. Перший користувач (особа, що першою створила обліковий запис) вважається призначеним адміністратором.


Підписник - це особа (як правило, юридична компанія, адвокатське бюро чи об'єднання), яка купує і оплачує за Сервіс.


Користувач - фізична особа, якій Адміністратор надав доступ до Сервісу.



Будь ласка, зверніть увагу:
  • Система передбачає мультиадміністрування, тобто наявність в Jusnote одночасно кількох Адміністраторів з рівними правами.
  • Адміністратор призначений Підписником не може бути видалений (змінений) іншими Адміністраторами системи.


В Jusnote є різні місця, для входу в які Користувачам потрібно мати прямий доступ або відповідний дозвіл. 



Типи дозволів:


Адміністратор - Користувач з даним permission буде бачити вкладку "Налаштування" на боковій панелі Jusnote і зможе налаштовувати систему, додавати або деактивовувати Користувачів, призначати додаткових Адміністраторів.


Банківські рахунки (Accounts) - Користувач з даним permission буде бачити вкладку “Рахунки” на боковій панелі Jusnote, зможе додавати інформацію про поточні рахунки, проводити транзакції по рахунку, бачити баланс та транзакції по банківським рахункам.


Звіти (Reports) - Користувач з даним permission може бачити вкладку “Звіти” на боковій панелі Jusnote ліворуч і зможе створювати різні звіти.

 

Інвойси (Billing) - Користувач з даним permission може бачити вкладку “Інвойси” на боковій панелі Jusnote і зможе створювати, редагувати та видаляти інвойси, а також реєструвати оплати в системі без входу у вкладку “Банківські рахунки”.



Будь ласка, зверніть увагу:
  • Список контактів є видимим незалежно від рівня типу дозволу (типу доступу).
  • Поки Користувач матиме доступ (дозвіл) до проекту, до якого відносяться певні документи, даний Користувач матиме доступ і до всіх пов'язаних з цим проектом документів.


Адміністратор може визначити доступ (надати відповідний дозвіл) безпосередньо при запрошенні особи в систему через розділ Налаштування > Команда.





Адміністратор також може надати або скасувати дозвіл Користувачу в особистій карточці останнього. Для цього потрібно в розділі Команда зайти в профайл потрібного Користувача і в полі "Роль, дозволи" натиснути "Змінити".



    • Related Articles

    • Ролі та типи дозволів в Jusnote

      В Jusnote передбачені дві ролі користувачів: Адміністратор та Користувач. Адміністратор - фізична особа, призначена Підписником (а) в якості основного адміністративного контакту для вирішення будь-яких питань, пов’язаних з відключеннями від Сервісу ...
    • Налаштування аккаунту

      У меню "Налаштування" є багато параметрів, які ви можете налаштувати або включити/вимкнути в Jusnote. Адміністратор облікового запису має повні привілеї, тоді як користувачу системи доступ до розділу "Налаштування" обмежено. Для отримання додаткової ...
    • Як змінити системного адміністратора або підписника в Jusnote?

      Обліковий запис - це запис в системі інформації про Підписника та адміністратора облікового запису. Інформація про Підписника використовується в інвойсах, рахунках та інших місцях Jusnote за замовченням. Підписник - це особа (як правило, юридична ...
    • Управління обліковим записом

      Обліковий запис - це запис в системі інформації про Підписника та адміністратора облікового запису. Інформація про Підписника використовується в інвойсах, рахунках та інших місцях Jusnote за замовченням. Підписник - це особа (як правило, юридична ...
    • Видалення облікового запису в Jusnote

      Системний адміністратор облікового запису може закрити (анулювати) обліковий запис в Jusnote в будь-який час. Для цього потрібно перейти в панель Налаштування > Обліковий запис і натиснути на кнопку "Закрити аккаунт" в правому куті екрану. При ...